Tietosuojaseloste

Rekisteriseloste ja tietosuoja päivitetty 1.11.2021

Suomen henkilötietolaki (523/1999),

10 § Sähköisen viestinnän tietosuojalaki (917/2014)

Rekisterin ylläpitäjä

 • Laventelihelmen aputoiminimi, Naisten Kirjasto
 • Y-tunnus  2376210-4
 • c/o Heidi Sivunen
 • Tapiolantie 1 C 17
 • 60150 Seinäjoki

Rekisterin yhteyshenkilö

Heidi Sivunen, Tapiolantie 1 C 17.
[email protected]

Rekisterin nimi ja ylläpidon peruste

 • Henkilötietolain §19 mukainen asiakasrekisteri
 • Naistenkirjasto.fi uutiskirje (sähköpostilista)

Rekisteriin liittyvät sivustot

Kuka, mitä ja kenelle?

Naisten Kirjasto (jäljempänä yritys) viittaa tässä rekisteriselosteessa ja tietosuojakäytännössä ”käyttäjään”. Käyttäjällä yritys tarkoittaa sivustoilla käyviä asiakkaita, henkilöitä, jäsenyrityksiä, webinaareihin ja workshoppeihin osallistujia sekä erilaisiin kilpailuihin ja arvontoihin osallistuvia henkilöitä, yrityksiä, yhteisöjä, yrittäjiä, blogimedioita ja -persoonia, kaupallisiayhteistyökumppaneita tai blogiportaaleja.

Tietojen keräämisen tarkoitus

Käyttäjän henkilötietoja voidaan käsitellä seuraavia tarkoituksia varten:

 • asiakas- sekä kumppanuussuhteen ylläpito, hoitaminen ja kehittäminen
 • palvelujen toteuttaminen
 • asiakas- ja kävijätapahtumien varmentaminen
 • asiakaspalvelun, toiminnan ja sivustojen kehittäminen
 • mielipide- ja markkinatutkimusten toteuttaminen
 • jälleenmarkkinointi käyttäen Facebookin, Instagramin,Googlen ja sähköpostimarkkinointiin tarkoitettuja työkaluja
 • tuotteiden ja palvelujen markkinointi sekä tietojen tilastointi ja analysointi
 • kumppanuus- ja affiliatemarkkinoinnin toteuttaminen

Rekisteri koostuu yllä mainittujen sivustojen, maksuttomien oppaiden tilaamisen sekä erilaisten tuotteiden ja palvelujen ostamisen kautta postituslistalle liittyneistä käyttäjistä. Rekisterin henkilötietoja käytetään yhteydenpitoon sähköpostilistalla oleviin käyttäjiin sekä yrityksen ja asiakkaiden välisen asiakassuhteen hallintaan ja ylläpitoon.

Käyttäjät saavat uutisia ja ajankohtaista tietoa sivuston tapahtumista henkilötietolain mukaisesti. Käyttäjä hyväksyy, että yritys lähettää sähköpostin välityksellä myös suoramarkkinointi-, suoramainonta-, mielipide-, markkinointitutkimusmateriaalia ja/tai muihin näihin rinnastettaviin osoitteellisiin lähetyksiin.

Sinusta kerättävät tiedot

Käyttäjänä sinusta voidaan kerätä seuraavia tietoja:

 • Etunimi
 • Sukunimi
 • Sähköpostiosoite
 • Yritysasiakkaan henkilö- ja/tai yritystiedot (y-tunnus, sähköpostiosoite, postiosoite, postitoimipaikka ja -numero)
 • Rekisteröitymistiedot: käyttäjätunnus ja salasana
 • Asiakassuhteen ylläpitoa koskevat tiedot; laskutus- ja maksutiedot, tilaustiedot, myyjä- ja kumppanuustiedot, asiakaspalautteet, yhteydenotot, arvonta- ja kilpailuvastaukset, peruutustiedot
 • Yrityksen sivuston käyttäjän sähköpostiviestit
 • Yrityksen sivuston käyttäjän luvat ja suostumukset
 • Käyttäjän käyttötiedot, kuten esimerkiksi linkkien klikkaaminen, sivut tai postaukset joilla vierailet, toimintojen ajankohta.

Käyttäjä joka on liittynyt voi milloin tahansa pyytää poistamaan tietonsa rekisteristä kussakin kirjeessä mainitun linkin kautta tai olemalla yhteydessä rekisterinpitäjän yhteyshenkilöön sähköpostitse. Linkki on joko englanninkielinen (unsubscribe) tai suomenkielinen (poistu listalta). Käyttäjä saattaa olla mukana useammalla sähköpostilistalla, jonka johdosta yritys saattaa silti lähettää viestejä ja materiaaleja, vaikka käyttäjä olisi mielestään poistunut sähköpostilistalta kerran. Mikäli haluat poistua kaikilta listoilta samanaikaisesti, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen heidi (at) naistenkirjasto.

Maksuliikenteen tiedot

Maksujen välittäjänä toimii Visma Pay. Joissakin tapauksissa maksujen välitys toteutetaan laskulla. Laskut lähetetään myös Visma Payn järjestämän laskutusohjelman kautta, joka nimetään laskutuksen valittaessa. Asiakkaan verkkopankkimaksamisen tai luottokortin tiedot eivät tallennu yrityksen järjestelmiin vaan jäävät maksujenvälityksestä vastaavan yrityksen tietoihin.

Peruutusehto

Kuluttajalla ei ole Suomen kuluttajansuojalain mukaista 14 päivän vaihto- ja palautusoikeutta, koska kyseessä on tuote, jonka asiakas saa käyttöönsä välittömästi.

Kuluttajasuojalain mukainen ehto peruuttaa kauppa 14 päivän kuluessa ostoksesta. Käyttäjällä ei kuitenkaan ole oikeutta peruuttaa digitaalisen tuotteen ostoa sen jälkeen, kun yritys on aloittanut digitaalisen tuotteen toimittamisen. https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Ostaminen-myyminen-ja-sopimukset/verkkokauppa-posti-ja-puhelinmyynti-etamyynti/peruutusoikeus-etamyynnissa/

Hyväksymällä nämä ehdot, hyväksyt, että peruutusehto poistuu samalla hetkellä, kun yritys aloittaa tuotteen toimittamisen. Mikäli et hyväksy näitä ehtoja, tuotteiden osto tulee keskeyttää.

Yritys voi halutessaan kumota tämän peruutusehdon antamalla asiakkaalle 14 – 30 päivän  100 % rahat takaisin takuu. Tämä takuu löytyy jokaisen tuotteen tuotetiedoista ja/tai myyntisivulta.

Henkilötietojen säilytysajat

Asiakasrekisteriä tarkastellaan jokaisen vuoden heinä- ja tammikuussa, noin 6 kuukauden välein. Käyttäjän tiedot tuhotaan, kun se ei ole enää tarpeellinen käyttötarkoitusta varten. Henkilötietoja säilytetään maksimissaan 12 kuukautta sen jälkeen, kun käyttäjä on avannut viimeisen sähköpostin tai markkinointikirjeen.

Henkilötietojen luovuttaminen

Yrityksen rekistereihin kerättyjä tietoja ei luovuteta yrityksen ulkopuolelle markkinointi,- myynti-, mielipide- tai markkinatutkimustarkoituksiin. Henkilötietoja voidaan kuitenkin luovuttaa Suomen lakien mukaisesti viranomaisille niin pyydettäessä. Rekisteri on tallennettu tietojärjestelmään ja se on suojattu ja sijoitettu siten, ettei asiaankuulumattomilla tahoilla ole pääsyä rekisteritietoihin.

Tietojen luovuttaminen ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Sähköpostilistalla olevien käyttäjien tietoja (etunimi, sukunimi ja sähköpostiosoite) siirretään EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolella oleville ohjelmistoille:

 • ConvertKit, sähköpostimarkkinointiohjelma. Active Campaign on sitoutunut EU:n Privacy Shield standardiin. Lue lisää: https://help.activecampaign.com/hc/en-us/articles/218789997-Privacy-Policy
 • Google Forms kyselylomakkeet

Tietolähteet

Henkilötiedot saadaan, kun käyttäjä tilaa viikkokirjeen, lataa jonkin maksuttoman oppaan, päivittää omia tietojaan, ostaa verkkosivujen kautta jonkin yrityksen tuotteen, liittyy ilmaisiin haasteisiin, workshoppeihin, kilpailuihin tai arvontoihin. Tietoja saadaan myös evästeiden tai muiden vastaavien tekniikoiden avulla.

Suojaus

Rekisteriin sisäänpääsy edellyttää käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämistä. Järjestelmään tallennettuihin rekisterin sisältämiin tietoihin pääsevät ja niitä ovat oikeutettu käyttämään vain ennalta määrätyt yrityksen työntekijät ja/tai yhteistyökumppanit, kuten esimerkiksi nettisivuston päivittämiseen liittyvä yhteistyökumppani tai markkinointiin keskittyvä yritys. Rekisteriin sisäänpääsyn mahdollistava käyttäjätunnus ja salasana vaihdetaan vähintään 2 kertaa vuodessa.

Jokaisella työntekijällä tai yhteistyökumppanilla on omat henkilökohtaiset tunnukset ja salasanat. He vaihtavat myös käyttäjätunnut sekä salasana vaihdetaan vähintään 2 kertaa vuodessa. Yritys antaa käyttöoikeuden tarvittavuuden perusteella, tarkistaa käyttöoikeudet neljännesvuosittain ja lopettaa käyttöoikeuden 24 tunnin kuluessa työntekijän irtisanomisesta tai yhteistyökumppanin sopimuksen irtisanomisesta. Yritys käyttää aina suojattua yhteyttä (VPN), kun käsittelee henkilötietoja.

Tarkastus- ja oikaisuoikeus (Henkilötietolaki 26§)

Suomarkkinointirekisterissä olevalla käyttäjällä on henkilötietolain 26§ mukaisesti oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on tallennettu. Tarkastuspyyntö tulee lähettää kirjallisesti ja allekirjoitettuna osoitteella Heidi Sivunen,/ Naisten Kirjasto, Tapiolantie 1 C 17, 60150 SEINÄJOKI.

Tarkastuspyynnössä tulee olla maininta, että pyyntö koskee Naisten Kirjasto- asiakasrekisterin rekisteritietoja. Jos tiedoissa on virheitä, käyttäjä voi esittää rekisterin yhteyshenkilölle virheen korjaamista koskevan pyynnön. Oikaisupyyntö tulee tehdä kirjallisesti. Pyynnössä tulee perustella ja yksilöidä tarkasti, mitä tietoa vaaditaan korjattavaksi, mikä käyttäjän mielestä on oikea tieto ja miten korjaus pyydetään tekemään.

Yritys ei tarkista käyttäjän antamien henkilötietojen oikeellisuutta. Käyttäjä voi muuttaa järjestelmässä olevia tietojaan kirjautumalla palveluun. Palvelun käyttöä koskevat tiedot eivät ole käyttäjien käytettävissä. Mikäli uutiskirjeen sähköpostiosoitetta halutaan muutettavan, voit peruuttaa uutiskirjeen ja liittyä uudestaan oikealla sähköpostiosoitteellaan. Tai olla yhteydessä [email protected] muuttaakseen tietoja.

Rikkomuksista ilmoittaminen

Vaikka miten varmistaisimme palvelumme turvallisuuden, mikään internetin tiedonsiirtomenetelmä tai sähköinen tallennusmuoto ei ole täysin turvallinen. Yritys ei voi taata täyttä turvallisuutta. Jos yrityksen tietoon tulee tietoturvarikkomus, ilmoitamme siitä asianosaisille käyttäjille, jotta he voivat tehdä tarvittavat suojaustoimenpiteet. Yrityksenä sitoudumme ilmoittamaan asiakkailleen kaikista heidän tilinsä turvallisuutta koskevista asioista ja tarjoamaan heille kaikki tarvittavat tiedot, jotta he voisivat täyttää omat lakisääteiset ilmoitusvelvollisuudet.

Käyttäjän velvollisuudet

Palvelumme käyttäjän tietojen turvassa pysyminen edellyttää myös, että käyttäjä varmistaa omien tilien tietoturvan käyttämällä riittävän monimutkaisia salasanoja, vaihtamaan ne säännöllisesti ja säilyttämään niitä asianmukaisesti. Käyttäjän on myös itse varmistettava omien laitteiden turvallisuus.

Alaikäisten turvallisuus

Yrityksen palvelut eivät ole tarkoitettu alaikäisille. Alaikäisellä yritys tarkoittaa alle 18-vuotiasta henkilöä. Alaikäisellä on kuitenkin lupa käyttää maksullisia palveluja, mikäli vanhemmat hyväksyy palvelun käytön ja maksaa palvelun alaikäisen puolesta. Yritys ei tietoisesti kerää alaikäisen henkilötietoja.

Käyttäjän oikeudet

Sivustojen käyttäjällä on seuraavat oikeudet:

 • Tiedonsaantioikeus
 • Käsittelyn rajoittamisen oikeus
 • Korjausoikeus
 • Oikeus tulla unohdetuksi
 • Suostumuksen peruuttamisen oikeus
 • Tietojen siirto-oikeus

Käyttäjällä on oikeus kieltää rekisterin ylläpitäjää käsittelemästä häntä kokevia tietoja suoramainontaa, etämyyntiä tai muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta varten.

Linkit kolmansien osapuolien verkkosivuille

Sosiaalisen median julkaisut, E-kirjat, maksuttomat oppaat, työkirjat, kaupalliset yhteistyöt,blogipostaukset sekä uutiskirjeet voivat sisältää linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille. Nämä linkitetyt verkkosivustot eivät ole yrityksen hallinnassa, eikä se vastaa kolmansien osapuolten verkkosivustojen sisällöstä tai verkkosivustojen sisältämistä linkeistä.

Jos käyttäjä siirtyy linkitetylle verkkosivustolle, hänen tulee tutustua kyseisen verkkosivuston yksityisyydensuojaperiaatteisiin, evästeiden keruutietoihin ja muihin sovellettaviin käyttöehtoihin itse.

Osa linkeistä voi olla ns. affiliatelinkkejä tai kaupallisten yhteistöiden linkkejä, joiden kautta yritys saa komissioita tai tuotteiden ilmaisia käyttökuukausia. Affiliatelinkeistä on ilmoitettu julkaisun yhteydessä olevalla maininnalla:

”Tässä julkaisussa käytetty linkki/tai linkit on affiliatelinkkejä/osa kaupallista yhteistyötä. Ostaessasi tuotteen tai palvelun linkin kautta, saan tästä pienehkön korvauksen. Pelkkä linkin painaminen ei tarkoita ostamista”

Suosittelen aina vain niitä tuotteita, joita olen itse testannut, käyttänyt ja todennut toimiviksi. Muistathan kuitenkin, että oma ostopäätöksesi on täysin omassa päätösvallassasi.

Kumppanuusmarkkinointi jäsenyritysen sosiaalisten medioiden julkaisujen jakaminen

Yrityksemme valitsee tarkasti kumppaninsa sekä heidän tarjoamansa tuotteet tai palvelut. Emme jaa käyttäjien tietoja suoraan. Kun olemme yrityksenä yhteydessä mahdollisesta kumppanuusmarkkinointiyhteistyöstä, teemme ennen kumppanuutta molemminpuolisen maksullisen tai maksuttoman sopimuksen. Olemme lähtökohtaisesti kiinnostuneita kaupallisista yhteistyöehdotuksista, näissä tapuksissa säilytämme kohtuullisen ajan yhteydenottoihin liittyvät sähköpostikeskustelut.

Yrityksemme tarjoaa näkyvyyttä sosiaalisen median kanavissa tägäyksien, sijaintien sekä julkisten postauksien jakamisella. Näihin yritys ei kysy erikseen lupaa. Nämä toimenpiteet voivat olla joko kaupallisia tai ei-kaupallisia toimenpiteitä.


Evästeet

Mikä on eväste?

Eväste on pieni tiedosto tai tiedostot, joka tallentuu käyttämäsi laitteen (tietokone/mobiililaite) selaimeen. Näin kävijä on tunnistettava, kun vierailija on ollut sivustolla useasti. Jokainen eväste vanhenee tietyn ajan kuluttua, riippuen sen käyttötarkoituksesta. Kaupallisten sivustojen tapaan, yritys käyttää omilla sivuillaan evästeitä.  Käyttämällä yrityksen sivustoja annat suostumuksen evästeiden käyttöön tällä sivustolla kuvatulla tavalla.

Mitä evästeitä yritys käyttää?

Yritys käyttää seuraavia evästeitä:

 • kirjautumis- ja toimintaeväste (esimerkiksi asetusten tallentaminen kirjautumisen yhteydessä)
 • analyysievästeet (Google Analytics, tiedon avulla yritys parantaa sivuston toimivuutta)
 • kohdistetut- tai mainosevästeet (LinkedIn, Instagram, Facebook ja Google, mainonnan kustannustehokas käyttö, eivät sisällä henkilötietoja)

Sivustoillamme saatetaan käyttää linkkejä ulkoisille, kolmannen osapuolen, verkkosivustoille, nämä keräävät ja hyödyntävät evästeitä heidän tarpeidensa mukaan. Sivuston käyttäjän tulee itse hyväksyä jokaisen sivuston evästeet itse. Mikäli käyttäjä ei hyväksy, että hänestä kerätään tietoja, kyseisen sivuston käyttö tulee välittömästi lopettaa.

Evästeiden poistaminen

Jos haluat poistaa evästeitä selaimesta tai estää niiden käytön, sinulla on siihen täysi oikeus. Tällöin sinun tulee tutustua selaimesi asetuksiin, koska toimenpiteet ovat aina selainkohtaisia. On kuitenkin tärkeää huomata, että jos päätät toimia näin, se saattaa vaikuttaa palveluiden tehokkaaseen käyttöön. Sallimalla evästeet varmistat sivustomme sujuvamman käytön.


Tietosuojan ja rekisteriselosteen muuttaminen

Tietosuoja ja rekisteriseloste tarkistetaan yrityksessämme säännöllisesti, jonka yhteydessä ne voivat muuttua. Muutoksista tiedotetaan heti päivityksen yhteydessä. Käyttämällä sivustoja hyväksyt automaattisesti uuden tietosuojan ja rekisteriselosteen. Mikäli et hyväksy, silloin sivustojen käyttö tulee välittömästi lopettaa.

Muut mahdolliset oikeudet

Käyttäjällä on oikeus tehdä valitus, mikäli olet tyytymätön yritykselle lähettämäsi valituksen käsittelyyn. Valitus tehdään valvontaviranomaiselle. http://www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html | [email protected]

Lisätietoja

Rekisteriin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä sähköpostilla [email protected]

Rekisteriseloste ja tietosuoja päivitetty 1.11.2021